Specialhantering, -upphämtning och -leverans

Exceptionell service för exceptionella försändelser

Oavsett vart den skall eller vad den kräver så hämtar vi upp, hanterar och levererar vi din försändelse så snabbt och med den omsorg den behöver

 

Behöver du en sen upphämtning? Kanske behövs specialhantering för att garantera en säker leverans? Våra specialtjänster för upphämtning, leverans och hantering finns alltid där för att täcka dina behov.
 

Sen upphämtning

För upphämtning efter våra ordinarie upphämtningstider, innebär upphämtning på begäran att din försändelse kan börja sin resa när du är redo.

 

Fullmakt (Gäller ej Apple-kunder)

Du kan även ge TNT tillstånd att ställa av försändelsen vid dörren. I så fall ber vi dig att skriva ut och fylla i denna Fullmakt. Den ska sedan fästas väl synlig på dörren och kommer att gälla som kvittens för detta enskilda tillfälle. (Fullmakten måste vara fullständigt ifylld för att gälla som kvittens)

Lördagsupphämtning/-leverans

För helgtjänster, kan vi hämta upp på fredagen och leverera på lördagen eller hämta upp på lördagen och leverera på måndagen.

 

Avlägsna områden

Inget område är för långt bort eller för svårt att nå. Vi kan leverera och hämta upp på svåråtkomliga och avlägsna platser. Kontrollera postnummerinformation här.

 

Leverans till privatadresser

TNT levererar till företagsadresser som standard. Leveranser till privat/bostadsadresser utförs mot en extra avgift per försändelse.

 

Priority

Du kan välja prioriterad hantering från upphämtning till leverans. Din försändelse blir tydligt märkt med vårt Priority-klistermärke.
 

Manuell hantering

Om din försändelse överskrider våra operativa standardmått eller om försändelsen inte är lämplig att hantera på våra automatiserade transportband, kan vi hantera den manuellt mot en extra avgift.

 

Flerkollihantering

Om din försändelse innehåller mer än ett kolli, hanterar vi dem tillsammans som en försändelse.

 

Farligt gods

Klassas dina försändelser som farligt gods Oroa dig inte ‒ vi hjälper dig. Läs vidare om farligt gods här  

 

Specialhantering

Om din försändelse har ovanliga mått eller en ovanlig form, försäkrar vi att att vi hanterar den lika effektivt och säkert som alltid, inklusive:

 

  • Ej stapelbart gods
  • Klassificerade och nämnda substanser inom IATA, ADR och andra transportföreskrifter

Servicemeddelanden

Händelser som kan påverka dina försändelser. Läs mer här.

Kontakta oss för mer information