Подготовка на предмети с неправилна форма

Как да се гарантира безопасен транспорт

При опаковането и обработката на големи, тежки предмети или такива с неправилна форма е необходимо допълнително внимание. Често те не могат да бъдат подредени или поставени на транспортни ленти по време на транспортирането. Поради това може да се наложи да заплатите допълнителна такса. Ако Вашата пратка изисква специална обработка, моля, свържете се с нас за съдействие.

Насоки за предмети с неправилна форма

Тубуси

Тежките цилиндрични предмети трябва да бъдат закрепени върху палет, като се уверите, че не стърчат и че палетът може да бъде стифиран. По-леките предмети с цилиндрична форма могат да бъдат опаковани в триъгълна тръба за доставка.

Предмети, които не са в кутия

Големите неопаковани предмети трябва да бъдат закрепени към палет. След това можете да изградите защитна дървена рамка около тях или да ги покриете с кутия с дъното нагоре. Използвайте допълнителен уплътнителен материал, за да предпазите острите ръбове, които могат да бъдат незащитени.

Остри / стърчащи предмети

Острите предмети трябва да бъдат обвити в защитен уплътнителен материал, преди да бъдат поставени в кутия. Никога не позволявайте предмет да стърчи от опакована кутия, тъй като рискувате той да бъде повреден при стифирането. Ако е необходимо, използвайте по-голяма кутия или помислете да използвате палет.

Тежки / извънгабаритни предмети

Максималното тегло и размери са различни за всяка услуга. За пратки с размери над 2,4m x 1,2m x 1,5m (Д х Ш х В) или 500 кг, моля, свържете се с отдел "Обслужване на клиенти" на тел. 0700 11 666.

240cm > 120cm > 150cm > 500 kg >

Етикетиране

Намерете равна повърхност, за да залепите маршрутния етикет и всички необходими етикети за специална обработка. Върху материали, като дърво, гума или плат, използвайте допълнително тиксо, скоби или лепило, за да поставите етикетите.

Безопасно и сигурно

Бъдете внимателни при опаковането

Вашата опаковка трябва да отговаря на нашите минимални изисквания.

Повече насоки при опаковане