Митническо освобождаване

При изпращане на стоки в чужбина, митниците могат да причинят забавяния. Вижте какво да очаквате, когато изпращате международни пратки и как да намалите времето им на границата.

Основните неща при митническото освобождаване

Проверка на националните наредби и регулации за транспорт по износ

Вариациите в наредбите означават, че процеса по износ може да се различава в отделните държави. Уверете се, че сте напълно наясно с лицензирането, специалните разпоредби и ограничените и забранените стоки в страната, до която изпращате.

Подготовка на документацията

Предварителното получаване на необходимите документи, придружаващи пратката е от жизненоважно значение, ако искате да избегнете забавяния на границата. Не забравяйте да включите цялата необходима информация в търговската си фактура, тъй като това е начинът, по който митническите власти ще класифицират и обработят Вашата пратка.

Мита и такси

Международните пратки често подлежат на мита и такси по вноса, но това не трябва да Ви спира да изпращате. Тъй като те варират в зависимост от дестинацията и стойността на пратката, се уверете, че сте напълно наясно с това, което Вие или получателят ще трябва да платите.

Нека да започнем изпращането на международни пратки

Намалете проблемите и бюрокрацията с помощта на TNT

Потвърждание на адреса

Митниците обикновено трябва да проверят произхода и дестинацията на Вашата пратка. Нашата база данни автоматично потвърждава адресите, което означава, че предварително ще знаете дали ще е възможно Вашите стоки да достигат до крайната си дестинация.

Онлайн търговска фактура

Пълната и цялостна търговска фактура е от голямо значение, ако искате да преминете през митницата гладко. Създаването на търговска фактура онлайн в приложението myTNT или изтеглянето на шаблон от нашия сайт ще ускори процеса.

Проследяване от врата до врата

Вашата пратка не изчезва, когато излезе извън страната, така че все още ще можете да видите къде е във всеки един момент. Инструментът "Търсене и проследяване" Ви позволява да намерите пратката си по целия свят и Ви информира за това, кога очакваме да пристигне до местоназначението си.

Теми за износа и вноса